100% KLIMAATNEUTRALE AFVALZAKKEN

De innovatieve afvalzakken van 120 l. van DEISS verminderen de ecologische voetafdruk dankzij de revolutionaire hoogwaardige folie.

AFVALZAKKEN DIRECT AANVRAGEN

GETEST EN GECERTIFICEERD: LDPE AFVALZAKKEN

Afvalzakken zijn noodzakelijk, aangezien in veel gevallen een hygiënische verwijdering van afval zonder deze zakken niet mogelijk is. Maar in het kader van duurzaamheid is het belangrijk om dit wegwerpproduct vanuit ecologisch oogpunt zo te optimaliseren dat de milieubelasting die gepaard gaat met het gebruik ervan, grotendeels wordt geminimaliseerd.

De vier blauwe afvalzakken van het merk PREMIUM PLUS zijn in meerdere opzichten echte superhelden. Gegarandeerd 100% klimaatneutraal!
 

CO2-VOETAFDRUK VERMINDEREN, MILIEUBELASTING COMPENSEREN:

Het PREMIUM PLUS afvalzakassortiment, de DEISS Superhelden, heeft uitstekende technische eigenschappen. 

 • 30% CO2-besparing door minder dikke LDPE recyclingfolie met hoogwaardige polymeren
 • 100% klimaatneutraliteit door restcompensatie

   

De blauwe klimaathelden zijn gemaakt van bijzonder lek- en scheurbestendige LDPE-folie van gerecycled materiaal. De zakken van 120 liter (afmetingen: 700 x 1100 mm) bieden door hun bijzonder snel te openen scheur-banderol en de gepatenteerde Easy-Opener efficiëntie en veiligheid bij dagelijkse werkjes.


De Allrounder (art. 10010), de Beginner (art. 10213), de Best verkopende (art. 20013) en de Supersterke (art. 10002) stellen net als alle helden hun vaardigheden in dienst van de mensen. Om hun werk te vergemakkelijken en zich in te zetten voor het goede: een schoon milieu.

EEN DUURZAME OPLOSSING MET DE HOOGSTE KWALITEITSNORMEN

Het doel van de vier klimaathelden van DEISS is duidelijk: nu klimaatneutraal worden. Met behulp van de minder dikke recyclingfolie recyclingfolie met hoogwaardige polymeren creëert het PREMIUM PLUS-kwartet een echte ecologische en economische revolutie voor afvalzakken.

Om ervoor te zorgen dat de klimaathelden hun strijd voor duurzaamheid winnen, werkt DEISS samen met Climate Extender, een specialist die bedrijven adviseert over CO2-reductie en -compensatie.

30% CO2-BESPARING DOOR HOOGWAARDIGE FOLIE

Het materiaal waarvan de helden zijn gemaakt: hoogwaardige folie van gerecycled materiaal

Door het gebruik van minder dikke gerecyclede folie van hoogwaardig gerecycled materiaal bereiken de DEISS PREMIUM PLUS-afvalzakken een optimale milieubalans: ze hebben minder grondstoffen nodig en zijn daarbij nog scheurbestendiger en veerkrachtiger dan vergelijkbare producten.


De gebruikte hoogwaardige polymeren vormen de basisvoorwaarde voor de minder dikke afvalzakken met dezelfde prestaties. Dit bespaart materiaal, wat bovendien een positief effect heeft op de productie-, opslag- en logistieke kosten. Omdat hiermee echter nog geen 100% klimaatneutraliteit gegarandeerd is, gaat DEISS nog een stap verder om klanten de meest duurzame afvalverwijderingsoplossingen te bieden.

KLIMAATNEUTRALITEIT DOOR COMPENSATIE

Missie: Klimaatbescherming, met de juiste partner

Climate Extender is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven en organisaties om volledig klimaatneutraal te worden. Resterende CO2-emissies van de DEISS-klimaathelden worden gecompenseerd met behulp van Climate Extender, waardoor de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt.


Via de samenwerking worden de afvalzakken van het merk PREMIUM PLUS voor 100 procent klimaatneutraal gemaakt. De innovatieve high-performance-folies bieden dezelfde prestaties, zelfs met minder materiaalgebruik en energieverbruik tot en met een verminderd transportvolume. Deze aanpak wordt consequent verder uitgewerkt. De CO2-balans van de gehele levenscyclus van de nieuwe producten wordt bekeken en CO2-reductiepotentieel wordt gerealiseerd. De resterende emissies worden gecompenseerd met CO2-certificaten van erkende hoogwaardige Gold Standard-klimaatbeschermingsprojecten.


Daarmee ondersteunt DEISS de duurzaamheidsdoelstellingen (UN-SDG's) 5,7,8 en 13 concreet. Deze aanpak is in overeenstemming met de VN-Agenda 2030, dat wil zeggen CO2-preventie en -compensatie, en tegelijkertijd toegepaste en concrete ontwikkelingshulp.

The Gold Standard
Klimaatbeschermingsprojecten krijgen het certificaat ‘The Gold Standard’ indien ze aantoonbaar bijdragen aan een vermindering van broeikasgassen. Daarnaast wordt ook gekeken naar de lokale impact van de projecten op duurzaamheid. Naast het milieu zijn hier ook de bevolking, de verbetering van hun levensstandaard en hun toekomst relevant.
Meer informatie op goldstandard.org

VERDERE VOORDELEN: EFFICIËNTER, BETER, GOEDKOPER

Snel en eenvoudig!

De gepatenteerde openingshulpmiddelen ‘flitsbanderol’ en Easy Opener zorgen voor een eenvoudige en supersnelle toepassing van de producten.

Beter in gebruik!

De klimaathelden zijn nog scheurbestendiger en veerkrachtiger dankzij de hoge foliekwaliteit en hoogwaardige polymeren.

Goedkoper!

De materiaalbesparingen zorgen voor minder opslag- en logistieke kosten en hebben zo een positieve invloed op de totale kosten.

IFEU-STUDIE BEVESTIGT LEVENSCYCLUSANALYSE

De studie bevestigt: DEISS PREMIUM PLUS-producten zijn onbetwiste klimaathelden

Een in december 2019 gepubliceerde studie van het gerenommeerde Instituut voor energie- en milieuonderzoek (ifeu) bevestigt dat de DEISS-klimaathelden een 30% lagere CO2-uitstoot hebben in vergelijking met soortgelijke, in de handel verkrijgbare afvalzakken. Ook ten opzichte van bioplastics en papieren zakken scoren de folies van DEISS milieuvriendelijker, omdat de gebruikte hoogwaardige polymeren tot een derde aan materiaalbesparingen mogelijk maken.


Een van de voornaamste conclusies van de studie is dat gewicht de belangrijkste hefboom is voor een positieve milieubalans. Dat juist op het gebied van gerecyclede PE-folie hier veel mogelijk is, blijkt uit de uitstekende technische waarden van de klimaathelden.

WORD NU EEN KLIMAATHELD!

RELAUNCH - Deiss Mehrschritt-Anfrageformular - Standard

BENT U EEN ZAKELIJKE OF PARTICULIERE KLANT?
BENT U EEN ZAKELIJKE OF PARTICULIERE KLANT?
WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?
WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?
UW GEGEVENS
UW GEGEVENS

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • 30% CO2-besparing
 • 100% klimaatneutraal
 • Easy Opener en flitsbanderol voor meer efficiëntie
 • PE-LD-folie van voorgedefinieerde gerecyclede kunststof
 • Extreem hoge perforatie- en scheurvastheid
 • Kostenbesparing dankzij materiaalreductie
 • Rechtstreeks van de fabrikant
 • Made in Germany